NOT KNOWN FACTS ABOUT Dış GEBELIK IğNESI

Not known Facts About dış gebelik iğnesi

Not known Facts About dış gebelik iğnesi

Blog Article

Dış gebelik aynı zamanda ektopik gebelik olarak da adlandırılır. eighty gebelikten yaklaşık 1'i ektopiktir, bu durum bazı kadınlar için yaşamı tehdit edebilir. Dış gebelik, normal hamilelik belirtileri taşıdığını için anne adayı tarafından ayırt edilememektedir.

Vajinal kanama: Dış gebelikte embriyo rahim duvarına yerleşmediği için kanama olması muhtemeldir. Kanama hafif ya da şiddetli olabilir.

Dış gebelik normal olarak gelişmeye devam edemez ve tipik olarak tam bir gebelik gibi sürmez. Aynı zamanda dış gebelik normal gebeliğe dönüşmez.

Anemi veya diğer kan kaybı belirtilerini kontrol etmek için tam bir kan sayımı yapılabilir. Ektopik gebelik tanısı konulursa, kan nakline ihtiyaç duymanız durumunda doktorunuz kan grubunuzu kontrol etmek için testler de isteyebilir.

Sitemizde bulunan makalelerin hiç biri doktor tavsiyesi değildir. Konuların uygulanması veya kullanılması kişinin kendi sorumluluğundadır, oluşabilecek problemlerden dolayı Mavi Kadın web sitesi sorumlu tutulamaz.

Ancak doktor bireyi sadece pelvik muayene ederek dış gebeliği teşhis edemez. Dış gebelik teşhisinin konması için kan testlerine ve ultrasona ihtiyaç vardır.

Partnerleriniz cinsel birliktelik sayısını sınırlamak ve prezervatif kullanmak cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları önlemeye ve pelvik inflamatuar hastalık riskini azaltmaya propertyımcı olur.

Erken tanıya olanak sağlayan vajinal ultrasonografinin ve Beta HCG testi kullanımıyla, tanı daha kolay konabilir.

Dış gebelik sık sık erken gebelik dönemi belirtileri gösterebileceği için erken teşhisi bazen zorlaştırmaktadır. Bu nedenle diğer tüm etkenler de göz ardı edilmeden acele edilmesi gerekmektedir. Böylece anne adayının hayati tehlikesinin ortadan kaldırılması ve ilerideki gebelik şansınız azalma riski engellenebilir.

Embriyo belli bir boyuta geldiğinde ise tüpte yırtılma, patlamaya neden olur ve iç kanama meydana gelir. Yani dış gebelik tıbbi advertisementıyla ektopik gebelik embriyonun rahim dışı herhangi bir yere tutunması ve orada gelişmesi olarak tanımlanabilir.

Bağırsak sorunları: Dış gebelik, bağırsaklarda tıkanıklığa neden olabilir. Bu da kabızlık, gaz ve şişkinlik gibi bağırsak sorunlarına yol açabilir.

Kişinin eşiyle, doktoruyla veya bir ruh sağlığı uzmanıyla konuşması, duygularını yönlendirirken ona lawnımcı olabilir. Gelecekteki bir hamilelik kişinin planları arasındaysa, başka bir dış gebelik riski hakkında mutlaka bir doktorla görüşmelidir.

Dış gebelik, bir kadının gebe kaldıktan sonra, üreme sistemi dışındaki bir bölgede gebeliğin devam etmesidir. Bu durum, normal bir gebelikte olduğu gibi ilerlemez ve anne adayını ciddi risklerle karşı Detay karşıya bırakabilir.

6698 sayılı KVKK hakkında bilgilendirmeyi okudum; hizmet sunumu ve anlatımı için iletişim bilgilerimin kullanılmasına izin veriyorum. Doktorlar

Report this page